MASAŽE I KUPKE

izliječite svoj um, tijelo i dušu

MASAŽE

najstariji oblik liječenja


Podaci o masaži kao sredstvu liječenja prvi put se spominju otprilike 3000 god. pr.n.e., a provodili su ju Kinezi i Hindusi. Masažu su upotrebljavali Egipćani, Grci, Perzijanci i Rimljani. U Srednjem vijeku kršćanstvo je zabranilo masažu ali se ona i dalje provodila.

Anticelulitna masaža je ona masaža koja pomaže u borbi protiv celulita. Ova je masaža vrlo je učinkovita u smislu eliminacije celulita kao i toniziranja, veće čvrstoće, lijepšeg sjaja kože i poboljšanja cirkulacije. Da bi se takvo stanje
održalo, neophodno je nastaviti sa masažom kako se celulit ne bi vratio. U anticelulitnoj masaži najčešće se tretira područje bokova, trbuha, bedara i stražnjice te područje oko koljena. U rjeđim slučajevima celulit se nakuplja i oko skočnih zglobova i nadlaktica.
Masaža je snažna, a pokreti su brzi i duboki, no ne smiju biti bolni (glađenje, trljanje, gnječenje, pinch). Ovom masažom djelujemo dubinski na masno i na vezivno tkivo, što se u klasičnoj masaži ne događa. Koliko će biti čvrsti pokreti fizioterapeuta ovisi o tkivu pacijenta. Ako je tkivo jako osjetljivo i postoji mogućnost njegova oštećenja (stvaranja podljeva, pucanja kapilara…), započinjemo blažim oblikom masaže – ručnom limfnom drenažom.
Anticelulitna masaža se kombinira sa kvalitetnim anticelulitnim kremama ili uljima, primjenom limfne drenaže, ultrazvučne terapije, stimulacije i vježbi u cilju
toniziranja mišića i kože, pravilnom prehranom i adekvatnim unosom vode u organizam. Celulit je nakupina masnog tkiva ispod kože. Nakupine su nasumične pa koža često ima izgled narančine kore. Isto tako se masne grudice mogu napipati ispod prstiju.
Najčešći uzroci nastanka celulita: nedostatak tjelesne aktivnosti, stres, nepravilna prehrana ili hormonska neravnoteža.
Klasifikacija celulita:
● Prvi stadij – edematozni celulit koji zaustavlja tekućinu u tkivu
● Drugi stadij – fibrozni celulit, gubitak elastičnosti vezivnog tkiva uz pojavu masnih čvorova
● Treći stadij – sklerozni celulit, gubitak elastičnosti i pojava većih čvorova
● Četvrti stadij – pojava hematoma i bolnost na palpaciju
Celulit se nikada ne može ukloniti zauvijek i u potpunosti, no može ga se držati pod kontrolom. Anticelulitnim tretmanom koža postaje mlađa i podatnija.

Masaža je najstariji oblik liječenja, izvodi se ručno ili pomoću aparata. Podaci o masaži kao sredstvu liječenja prvi put se spominju otprilike 3000 god. pr.n.e., a provodili su ju Kinezi i Hindusi. Masažu su upotrebljavali Egipćani, Grci, Perzijanci i Rimljani. U Srednjem vijeku kršćanstvo je zabranilo masažu ali se ona i dalje provodila. Osnivač moderne masaže i kineziterapije je Šveđanin Per
Henrik Ling, koji je živio u 18.stoljeću u Stockholmu.
Reaktivacija cirkulacije tijekom masaže potiče na širenje krvne žile koje se nalaze ispod kože što omogućuje veći protok krv i u stanice. Masaža djeluje na opuštanje muskulature a ujedno aktivira limfnu i vensku cirkulaciju. U isto vrijeme se pospješuju uvjeti stanične ishrane te oslobađanje otpadnih produkata i eliminacija toksina putem venske cirkulacije. Masaža omogućuje ponovnu ravnotežu hormona, opskrbu stanica kisikom, te ima pozitivan učinak na živčani sustav. Masaža može biti osnovna terapija ili
dopuna drugim terapijama. Izuzetno je korisna i kod osoba dobrog zdravlja. Indicirana je kod bolova u leđima, glavobolje i probavnih smetnji. Blagotvorna je kod problema s disanjem. Pruža pomoć onima koji pate od problema s cirkulacijom , „teških nogu“, edematoznih zglobova i grčeva u potkoljenicama. Ublažava reumatske bolove, a djeluje i opuštajuće na osobe koje su u stresu. Kod anksioznih osoba pomaže da bolje prihvate svoje tijelo kao i svoju osobnost. Masaža je kontraindicirana kod povišene tjelesne temperature (iznad 37,5 °C),
akutnih upalnih stanja, varikoznih vena te malignih procesa u organizmu.

 

Medicinska masaža je metoda fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta na tijelu s ciljem manipulacije tjelesnim tkivima. Izvodi se rukama u svrhu izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni i živčani sustav te cirkulaciju krvi i limfe.

Kod medicinske masaže dolazi do poboljšanja cirkulacije, poboljšava se opskrba kisikom i hranjivim sastojcima kao i eliminacija štetnih tvari iz metabolizma kao i ugljičnog dioksida iz krvi. Zbog pojačane hiperemije, koža nakon masaže dobija izgled zategnutosti i elastičnosti.

Medicinska masaža može biti upotrijebljena kao primarna terapijska intervencija ili kao dodatak ostalim terapeutskim tehnikama.

 

Sportska masaža je posebna tehnika masaže koja se primjenjuje u svrhu prevencije i liječenja ozljeda sportaša. Pokreti kod ove vrste masaže su ili brži u svrhu stimulacije i tonusa mišića kod sportaša ili precizni i spori u svrhu razgrađivanja jednog dijela mliječne kiseline, vraćanje fleksibilnost, snižavanje krvnog tlaka, ubrzavanja oporavaka od mikrotrauma koje nastaju tijekom napora.

Sportska masaža sastavni je dio treninga i natjecanja te ima važnu ulogu u životu svakog sportaša.

Ručna limfna drenaža je posebna metoda terapije u fizikalnoj medicini. Također u svijetu kozmetike je neizostavna za tretmane lica i tijela.

Dobar rezultat ovisi o pravilnom izvođenju ove tehnike i o stručnoj procjeni problema na početku tretmana.

U njezi lica se primjenjuje:

 • – kod tretiranja akni  (brzo zacjeljuje i smiruje upalne procese)
 • – kod dugotrajnih upalnih procesa kože lica, osjetljive ili iritirane kože – bez obzira na uzroke, te kod alergija
 • – kod zastoja tkivne tekućine u području očiju (poznate vrećice ispod očiju)
 • – kod glavobolja
 • – za brzu regeneraciju i revitalizaciju kože lica
 • – za poboljšavanje reljefa kože i tkiva lica

 

U njezi tijela limfna drenaža može se raditi kao zaseban tretman ili se uključuje u programe kombiniranih tretmana:

 • – kod kroničnog umora, neispavanosti i sl.
 • – u razdobljima povećanih umnih napora
 • – tijekom razdoblja mršavljenja (uz odgovarajuće korekcije u prehrani)
 • – kod pojačane tjelesne aktivnosti, za brže oblikovanje tijela i održavanje
 • – kod trudnica – tijekom trudnoće (noge i gležnjevi) i u razdobljima poslije poroda
 • – kod problema s visokim tlakom
 • – nakon dugotrajnih bolesti, za brži oporavak
 • – kod osjećaja napuhnutosti tijekom PMSa
 • – kod probavnih smetnji
 • – kod osoba s osjetljivim krvožilnim sustavom (kad snažne masažne tehnike nisu preporučljive)
 • – kao zamjena za anticelulitnu masažu

 

Kod obrada limfnom drenažom posebno poglavlje su tretmani donjih ekstremiteta, prije svega kod problema s venskim dijelom krvožilnog sustava kada medicinske masaže nisu preporučljive.

Limfna drenaža u tim slučajevima donosi veliko olakšanje, evidentno smanjuje otok nogu i otklanja osjećaj težine ili boli u nogama.

Limfna drenaža je uspješan način aktiviranja limfnog sustava, koristi se kao metoda manualne terapije kojom terapeut uspješno preusmjerava limfu.

Ovo je specifična vrsta masaže nježnim, laganim dodirom usmjerava limfu ka njezinom pravom toku.

Dužina i tijek terapije određuje se individualno, ovisno o veličini problema.

Primjenjuje se kod pojave alergija,  celulita, akni, potiče rast kose i regenerira kožu.

 • – prirodna mineralna glina sadrži mnoge mineralne soli i oligoelemente
 • – zelena glina ima najširi spektar djelovanja
 • – djeluje iznutra i izvana
 • – glina upija, drenira a zatim eliminira nečistoće iz tkiva, krvi i limfe
 • – glina čisti organizam toliko da se izgubi neugodan miris znoja
 • – glina pojačava obrambeni mehanizam organima i bori se protiv bolesti koje su nastale kao posljedica slabog imuniteta

 

Tipovi kože:

 • – normalna
 • – masna
 • – mješovita
 • – nečista

 

Maske i oblozi od gline smiruju upale kože, odstranjuju akne i mitesere te sprječavaju crvenilo kože i fleke.

Također, glina poboljšava formiranje kolagena i elastina koji su važni za svjež i mladolik izgled kože.

Ova popularna tehnika poznata je još kao terapija valjcima, odnosno oklagijama.

Maderoterapija je izuzetno učinkovita tehnika kojom se uklanja celulit i masne naslage te se sprječava pojava novih naslaga celulita.

Terapija se provodi pomoću specijalnih masažera napravljenih od prirodnog drveta, različitih veličina o oblika, ovisno o području koje se tretira.

Maderoterapija je danas veliki hit u Hrvatskoj ali nastala je još devedesetih godina u Kolumbiji.

Osim u borbi protiv celulita, ova terapija pomaže svima koji imaju problema s cirkulacijom, tonusom mišića ili zadržavanjem vode.

Maderoterapijom se, za razliku od klasične anticelulitne masaže, lakše i brže postižu rezultati, a osim otklanjanja celulita tehnika služi i kao dreniranje limfnog sustava te protiv bolova u leđima.

KUPKE

Detox, Relax ili u Beauty Paketu


Nudimo i mogućnost samostalnog kreiranja paketa usluga, po želji klijenta 🙂

Voda i zrak, dva su esencijalna medija koji omogućuju ovoj terapiji višestruki učinak. Vruća voda pospješuje cirkulaciju – krvnu i limfnu, čiste i uravnotežuju ten kože, nježnim masažnim pritiskom stimuliraju opuštanje ili pak aktivaciju
mišića. Masažne kupke mogu se primijeniti i u svrhu mršavljenja, smanjuju nervozu, pospješuju ugodan san. U masažne kupke mogu se dodavati razni dodaci – mirodije, soli i ulja.

U ponudi Homeostaze možete isprobati hidromasažne kupke nogu, podlaktica i nadlaktica ili cijelog tijela.

Reaktivacija cirkulacije tijekom masaže potiče na širenje krvne žile koje se nalaze ispod kože što omogućuje veći protok krv i u stanice. Masaža djeluje na opuštanje muskulature a ujedno aktivira limfnu i vensku cirkulaciju. U isto vrijeme se pospješuju uvjeti stanične ishrane te oslobađanje otpadnih produkata i eliminacija toksina putem venske cirkulacije.

Masaža omogućuje ponovnu ravnotežu hormona, opskrbu stanica kisikom, te ima pozitivan učinak na živčani sustav. Masaža može biti osnovna terapija ili dopuna drugim terapijama. Izuzetno je korisna i kod osoba dobrog zdravlja. Indicirana je kod bolova u leđima, glavobolje i probavnih smetnji. Blagotvorna je kod problema s disanjem.

Pruža pomoć onima koji pate od problema s cirkulacijom , „teških nogu“, edematoznih zglobova i grčeva u potkoljenicama. Ublažava reumatske bolove

a djeluje i opuštajuće na osobe koje su u stresu. Kod anksioznih osoba pomaže da bolje prihvate svoje tijelo kao i svoju osobnost.

Masaža je kontraindicirana kod povišene tjelesne temperature (iznad 37,5 °C), akutnih upalnih stanja, varikoznih vena te malignih procesa u organizmu.

REZERVIRAJTE TERMIN