Informoterapija

 

Informoterapija je grana medicine koja proučava utjecaj informacije na fiziološke, biokemijske i patološke procese u ljudskom organizmu.

Informoterapija se pokazala uspješnom kod mnogih bolesti jer djelujući na staničnom nivou vraća organizam u normalno fiziološko stanje omogućavajući proces regeneracije i samoizlječenja.

Brzo i trajno informoterapijom se tretiraju mnogi zdravstveni poremećaji, a neki od njih su:

negativni učinci stresa na neurohormonalnu regulaciju
anksioznost, sindrom izgorjelosti i kroničnog umora
alergijske reakcije, bronhijalna astma, sinusitis
glavobolje i migrene, kronične boli
kardiovaskularna oboljenja
virusne infekcije, HPV, problem mokraćnog sustava
problemi s kožom, ekcem, psorijaza, neurodermitis
oboljenja probavnog sustava, žučnih putova
oporavak od težih bolesti i operacija

Na staničnoj razini naše tijelo predstavlja savršen električni sustav. Stanice su ograničene membranom čiji je naboj pozitivan izvana (ioni natrija) a negativan iznutra (ioni kalija) i to je mehanizam koji kontrolira razmjenu tvari između stanica.
Nedostatak bilo kojih iona dovodi do narušavanja električnog potencijala membrane čime se remeti njena selektivna propustljivost što dovodi do bolesti stanice i njenog umiranja.
Svako tkivo ima individualnu frekvenciju kojom komunicira s okolinom.

 

 

Začetnik ove revolucionarne metode liječenja je dr. Z. Skrypniuk. On je pronašao način da stanicama vrati informaciju o biološkoj frekvenciji zdravih stanica te da ih ponovo “nauči” raditi ono što su zaboravile.
Njegovo istraživanje na području kodiranja, čuvanja i korištenja tih informacija rezultiralo je praktičnim metodama dijagnostike, prevencije i liječenja upotrebom informacija – informodijagnostikom i informoterapijom.